maandag 18 juli 2016

Grote innovatie in nachtzicht beveiligingscamera's

Met de komst van de nieuwe beeldsensor van Sony, zal er een grote verbetering plaatsvinden in de nachtbeelden van beveiligingscamera's. De nieuwe beeldsensor die de naam Starvis draagt, is een 1/2.8" Sony CMOS sensor. Het betreft hier een ultragevoelige sensor die meer licht kan opvangen.

Ultragevoelig

Voor het maken van nachtbeelden, gebruiken de meeste beveiligingscamera's nog steeds infraroodverlichting. Zodra een camera minder licht heeft, zal hij eerst de helderheid van het beeld aanpassen. Is dit niet afdoende, dan schakelt de infrarood van een camera in en zet de camera een speciaal filter (IR cut) voor de lens langs. Zodoende kan de camera het infrarood licht zien en zal beelden in zwart/wit gaan weergeven. De dynamische range van de nieuwe beeldsensor is veel breder waardoor de camera beter kan omgaan met situaties met weinig licht. Niet voor niets dat het woord Star voorkomt in de naam van de beeldsensor. Het licht van de sterren zouden al invloed hebben op de beeldkwaliteit in de nacht.


Meer scherpte

Grote voordeel van deze nieuwe techniek is de scherpte van het beeld. Waar een normaal infraroodbeeld een lichte verkorreling in zijn beeld kan hebben, zijn beelden van camera's met een Starvis Beeldsensor een stuk scherper. Bij een beetje omgevingslicht behoudt een camera zelfs zijn kleur in het beeld. Dit zorgt weer voor betere details in de opnames. 

Infrarood nog steeds nodig?

Infrarood zal nog steeds aanwezig zijn op de huidige beveiligingscamera's maar meer ter ondersteuning als er totaal geen omgevingslicht is. In dat geval versterkt infrarood nog steeds het nachtzicht. Naast de algemene verbetering van beveiligingsbeelden door de komst van betaalbare IP camera's, lijken nu ook de nachtbeelden sterk verbetert te worden. 

Verkrijgbaarheid en prijs

Bij Globe Camerabeveiliging zijn de eerste IP camera's te koop met de Sony Starvis sensor. De camera's dragen de naam Starlight en zijn verkrijgbaar voor 290 euro voor de FullHD versies.   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten